Inschrijven

Inschrijven

Meedoen met SPACE-S!

Welkom bij Space-S! Deze bijzondere wijk op Strijp-S is samen met bewoners ontworpen. Van de manier van samen leven tot de plattegronden van de woningen. Space-S is daarom een heel betrokken wijk. Iets voor jou? Schrijf je in op de belangstellendenlijst tijdens de eerstvolgende belangstellendenavond!

Let op: er is momenteel meer vraag dan aanbod. Verwacht dus niet na het inschrijven snel aan een woning te komen.

Meedoen met SPACE-S in 9 stappen

 1. Meld je aan voor de belangstellendenavond
 2. Ga naar de belangstellendenavond
 3. Kies je woningtype
 4. Schrijf je in voor de belangstellendenlijst (tijdens de belangstellendenavond)
 5. Wacht totdat jij aan de beurt bent voor een vrijkomende woning
 6. Reageer op de advertentie die je via mail toegestuurd krijgt
 7. Kom de vrijkomende woning bezichtigen
 8. Heb je de eerste keuze? Dan is de woning voor jou
 9. Verhuizen!

We leggen de stappen hieronder verder uit.

Stap 1: Meld je aan voor de belangstellendenavond

Een aantal keer per jaar wordt er een belangstellendenavond georganiseerd voor mensen die graag op Space-S willen komen wonen. Tijdens deze avond krijg je informatie over Space-S en heb je de mogelijkheid je in te schrijven voor de belangstellendenlijst. Voor deze avond is het noodzakelijk om je aan te melden, aangezien er meer interesse is dan ruimte.
Twee weken voor een belangstellendenavond, gaat de aanmelding open. De dag waarop de inschrijving geopend wordt, zal ongeveer een maand voor de desbetreffende belangstellendenavond aangekondigd worden in de agenda. Zodra we alle aanmeldingen binnen hebben loten we hieruit 50 mensen. Deze personen krijgen een uitnodiging voor de belangstellendenavond. Check ook goed je spambox, hier komen onze mailtjes regelmatig in terecht. Heb je geen mail ontvangen? Dan ben je niet uitgenodigd en zul je helaas moeten wachten op de volgende, ook hiervoor moet je opnieuw inschrijven.

> Agenda

Stap 2: Ga naar de belangstellendenavond

Is het je gelukt om je aan te melden voor de belangstellendenavond, dan ontvang je ongeveer 2 weken van tevoren een uitnodiging. Hierin staat alle informatie die je nodig hebt om je goed voor te kunnen bereiden. Daarna ben je klaar om naar de belangstellendenavond te gaan. Denk alvast na over wat jij toe zou kunnen voegen aan Space-S, welke unieke kwaliteiten jij bezit die bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van Space-S, in welk woningtype je geïnteresseerd bent en verdiep je alvast in de workspaces.

Stap 3: Kies je woningtype

Je schrijft je in voor het woningtype waar je interesse in hebt. Je mag er maximaal 2 kiezen:

 1. Lofts onder 592 euro per maand
 2. Lofts boven 592 euro per maand
 3. Appartementen onder 592 euro per maand
 4. Appartementen boven 592 euro per maand
 5. Studentenstudio’s
 6. Studentenkamers*
 7. Woon- en werkcombinaties*

592 euro? Dat is de grens voor passend toewijzen. Als jij met je inkomen recht hebt op huurtoeslag, mag je geen woningen huren met een huurprijs die hoger is dan 592 euro.

Waarschijnlijk heb je al een idee over het type woning waarin je wilt gaan wonen. Tijdens de belangstellendenavond krijg je hier meer informatie over.

*Voor studentenkamers en woon- werkcombinaties gelden speciale regels. Check het hoofdstuk uitzonderingen hieronder voor meer info.

Stap 4: Schrijf je in voor de belangstellendenlijst

Tijdens de belangstellendenavond kun je je inschrijven voor de belangstellendenlijst. Meer informatie hierover krijg je op de avond zelf.

Stap 5: Wacht totdat jij aan de beurt bent voor een vrijkomende woning

Je bent helaas niet de enige die op Space-S wil komen wonen. Zodra er een woning vrijkomt op Space-S krijgt de Top 25 van de categorie waarin de woning valt een mail, evenals de huidige bewoners van Space-S. Let op: er is een lange lijst!

Stap 6: Reageer op de advertentie die je via mail toegestuurd krijgt

Heb jij mail gekregen? Dan kom je in aanmerking voor de woning die vrijkomt. Reageer voor de deadline op deze advertentie en je wordt uitgenodigd voor de bezichtiging.

Stap 7: Kom de vrijkomende woning bezichtigen

Iedereen die voor de deadline gereageerd heeft op de woning, mag de woning komen bezichtigen. Tijdens deze bezichtiging kun je met eigen ogen zien of de woning aan jouw wensen voldoet. Om een woning te kunnen accepteren is deze kijkavond zelfs verplicht.

Stap 8: Heb je de eerste keuze? Dan is de woning voor jou

Na de bezichtiging heb je enkele dagen de tijd om aan te geven of je graag in de vrijkomende woning wil komen wonen. Heb jij de eerste keuze (dit wordt bepaald door de volgorde van de belangstellendenlijst), dan is de woning voor jou.

Stap 9: Verhuizen!

Heeft Woonbedrijf je verhuizing goedgekeurd, dan staat niks je meer in de weg om op Space-S te komen wonen.

Uitzonderingen

Studentenkamers

Huisgenoten krijgen een week de tijd om zelf een nieuwe huurder te kiezen. Lukt dat niet, dan kun jij erop reageren als je op de belangstellendenlijst staat bij de categorie studentenstudio. Is er dan nog geen nieuwe huurder, dan zetten we de kamer op de website van Vestide. We nodigen de 10 studenten met de meeste inschrijftijd uit om de kamer te bekijken. De huisgenoten kiezen uit deze groep de nieuwe huurder.

Woon- en werkruimte

Als er een woon- en werkruimte vrijkomt, zal deze op de site van Woonbedrijf komen en zal hiervoor geadverteerd worden. Heb je interesse? Dan kun je dit bij Woonbedrijf aangeven. Er wordt dan samen gekeken of de woon- en werkruimte bij jou past.

Verhuizen?

Niet meteen je verhuisdozen inpakken als je bovenaan de lijst staat. We nodigen je eerst uit voor een gesprek. We checken dan of je gegevens kloppen. Bijvoorbeeld of je genoeg inkomen hebt voor de woning. Als alles goed is, mag jij de woning huren!

Parkeerplaats

Parkeerplaatsen zijn niet gekoppeld aan woningen. Je huurt dus nooit automatisch een parkeerplaats bij een woning. Als je interesse hebt in een parkeerplaats, kun je een mail sturen naar Woonbedrijf, met als onderwerp: Parkeren Space-S.