Housewarming op SPACE-S

Elke bewoner heeft zijn of haar sleutel! Dat is extra bijzonder op SPACE-S, na 5 jaar samen nadenken, ontwikkelen, ontwerpen en bouwen, met 4.662 fans op Facebook en ruim 1.000 deelnemers. Dus vierden we op vrijdag 16 juni  de oplevering. Of beter gezegd: we hielden de housewarming. En zoals we gewend zijn bij SPACE-S organiseerden bewoners het feest zelf, samen met Woonbedrijf en Stam + De Koning.

Halsbrekende toeren

Het was gezellig druk op het feest. Voor al dat publiek haalde Femke de Bot halsbrekende toeren uit: zij tokkelde met een grote sleutel van het dak af naar beneden. Die sleutel gaf ze beneden aan Paul Tholenaars, directeur van Woonbedrijf. Hij gaf de sleutel weer door aan bewoner Jori, die zorgde dat er ballonnen werden losgelaten.

Zo openden we SPACE-S symbolisch en luidden we een nieuw begin in voor alle bewoners van SPACE-S.

Trots op SPACE-S

SPACE-S is een bijzondere wijk. Bewoners denken en bepalen al sinds eind 2012 mee, toen er alleen nog een leeg veld was. En de vraag aan bewoners: hoe wil jij hier wonen? Nu staat SPACE-S er. Het is echt een buurt van de bewoners zelf geworden. Dat merken we wel aan hoe trots de bewoners zijn op hun buurt en woning!

In deze video vertellen bewoners het zelf:

Ook Woonbedrijf en Vestide zijn trots op het resultaat. Het ontwikkelen en bouwen duurde niet langer dan anders en de bouwkosten zijn gelijkwaardig aan andere projecten. En we kunnen bewoners echt de wijk geven die zij zoeken als we het samen doen. Het is een feest om samen met bewoners een buurt te ontwerpen!

En nu: het wonen op SPACE-S!

De bouwfase zit erop. Officieel breekt nu de beheerfase aan, maar eigenlijk is het gewoon de ‘woonfase’. Tijd om te genieten van de woning en buurt waar je zelf aan hebt meegewerkt!

 

En tijd om alle plannen in de praktijk te brengen die we samen hebben bedacht rondom het samen leven. Want SPACE-S blijft van de bewoners. Het beheer van de daktuinen blijft bijvoorbeeld in handen van de daktuinen en iedereen is welkom in de gezamenlijke ruimtes.

Ook als er een woning vrijkomt, zorgen bewoners zelf voor een nieuwe huurder. De bewonerscommissie organiseert vier keer per jaar een belangstellendenavond. Daar krijg je als geïnteresseerde alle info en je kunt je inschrijven. Als er dan een woning vrijkomt, maak je kans op de woning als jij op de belangstellendenlijst staat. Hierover komt binnenkort meer info online.

 

We wensen iedereen een mooie tijd op SPACE-S!