SPACE-S is BNA Gebouw van het Jaar 2018!

De twee publieksprijzen in de handen van bewoner Tejo.

Wat zijn we trots! Op vrijdag 18 mei won SPACE-S de BNA Gebouw van het Jaar 2018 Publieksprijs. We wonnen de Publieksprijs én we waren winnaar in de categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie.  Van alle kandidaten kreeg SPACE-S de meeste stemmen van het publiek. Deze prijs bewijst maar weer dat ontwerpen samen met bewoners écht bijdraagt aan het ontwerpproces, aan de buurt, de woningen, het gebouw en aan het samen leven.

Publieksprijs

Het was spannend. Volgens de laatste tussenstand stonden we in de top 3, maar je weet nooit wat er gebeurt in de laatste stemdagen… SPACE-S kreeg de meeste stemmen! Wat gaaf! Iedereen die op SPACE-S heeft gestemd: bedankt.

En zo werd SPACE-S ook winnaar van de categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie.

Alle partners: bedankt!

Woonbedrijf begon met een leeg veld en de vraag aan bewoners: hoe wil jij hier wonen? Ruim 1.000 bewoners dachten mee en bepaalden samen hoe zij op SPACE-S wilden wonen. Bijzonder!
Deze aanpak vraagt om partners die anders konden kijken dan anders. Dat is gelukt! Het gaat hier om een architectuurprijs, dus met name de architect Inbo feliciteren we van harte met deze prijs. Goed werk! Maar ook 12N Urban Matters, Stam + De Koning, Urhahn, Conversation Next en Rutger Buch waren enorm belangrijk.

BNA Gebouw van het Jaar

De prijzen staan nu te pronken in de kast van het Buurthuis

BNA Gebouw van het Jaar is een jaarlijkse prijs die de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) uitreikt. De prijs gaat naar het architectenbureau dat echt meerwaarde geeft aan de opdrachtgever en de samenleving. Het gaat dus om meer dan alleen goede architectuur. Ook om goede samenwerking en maatschappelijke bijdrage.

SPACE-S in de prijzen

We hebben al eerder prijzen gewonnen. Dit zijn onze eerdere nominaties:

Een plakkaat van het Beste Gebouw van het Jaar hangt buiten aan het gebouw bij het buurthuis