Buurman Frank van Schooneveld

Wat doe je voor de kost?

Samen met mijn zoon heb ik een administatie kantoor genaamd MKB Admin Online. Naast boekhoudkundige werkzaamheden begeleiden wij MKB en ZZP ondernemers in hun financiële bedrijfsvoering. Dat houdt in dat wij behalve het opzetten en inrichten van de financiële administratie, het bijhouden van de boekhouding en het maken van jaarrekeningen en aangiftes, kijken naar de financiële planning (prognoses) van een bedrijf. Vooral van belang voor groeiende bedrijven en/of bij financieringsaanvragen.

Deze begeleiding en dus het financieel inzichtelijk maken van het bedrijf voor de ondernemer vind ik het leukst. Ik doe eigenlijk niets anders dan het vertalen van de activiteiten binnen een bedrijf naar cijfers. Oftewel, achter ieder cijfer zit een verhaal.

Zelf ben ik natuurlijk ook ondernemer en kan zodoende invoelen wat het allemaal met zich meeneemt om zelfstandige te zijn. Vaak gaan de gesprekken dan ook over meer dan alleen cijfers.

“Online”, betekent dat wij gebruik maken van een online boekhoudprogramma. Iedere klant heeft toegang tot zijn of haar eigen portal in de cloud en kan 24/7 meekijken. Het enige dat je als klant hoeft te doen, is je documenten uploaden en wij doen de rest. Je hoeft dus geen eigen pakket aan te schaffen, maar als je toch liever met je eigen boekhoudpakket werkt dan is dat geen enkel probleem. Online betekent niet dat we elkaar nooit zien. Je bent altijd welkom op ons kantoor aan de Torenallee.

Frank van Schooneveld – MKB Admin Online

Hoe ben je op SPACE-S terecht gekomen?

Na dertien jaar als financieel directeur bij een touroperator te hebben gewerkt ben ik in 2012 met mijn eigen bedrijf begonnen. De touroperator werd verkocht en veel van mijn ex- collega’s werden ook zelfstandige. Zij waren mijn eerste klanten en zijn dat nog steeds tot op de dag van vandaag.
Begonnen met een kantoor op het Stratumseind en vervolgens in het Videolab kreeg ik in december 2016 de gouden tip van een vriendin. Ze wees mij erop dat Space-S op zoek was naar ondernemers, die hier zouden willen wonen en werken. Na de oplevering in maart 2017 heb ik me hier gevestigd. Ik zit hier goed op mijn plek. Een inspirerende omgeving waar het bruist van de positieve energie. Iets dat ik ook stévast te horen krijg van klanten die bij ons op bezoek komen.

Voor de vereniging kijk ik nu mee met de cijfers en geef wat boekhoudkundige adviezen. Er komen steeds meer bewoners bij me binnenlopen, ook omdat ik nogal eens een pakketje voor ze aanneem 😉. Denk je aan het oprichten van je eigen bedrijf of heb je een bedrijf en wil je een keer sparren, de koffie staat altijd voor je klaar. 

Geïnterviewd door Tejo Verdonschot

Frank van Schooneveld zit met zijn bedrijf MKB Admin Online op de Torenallee 265 in Blok 2. Kan jij als ondernemer wel wat boekhoudkundig advies gebruiken? Voel je vrij om bij hem binnen te lopen. Of misschien ken je hem al omdat je regelmatig je pakketje bij hem op gaat halen!
Website: https://www.mkbadminonline.nl