Buurman Twan Hofman

Wat doe je voor de kost?

Ik ben creatief copywriter en redacteur. Daarvoor heb ik Nederlands en grafische vormgeving gestudeerd. Intussen doe ik dit werk al 20 jaar. Alleen of met vaste schrijfpartners waar ik blind op vertrouw.

Mijn opdrachtgevers zijn projectontwikkelaars en woningcorporaties, maar ook ontwerpers en kunstenaars. Ik schrijf webteksten, bedenk campagnes, stel mailings op en verzorg productteksten. Helder, to the point en met krachtige koppen.

De laatste tijd werk ik veel voor de bouwwereld. Daar bruist het, daar moet veel gebeuren — óók op communicatief vlak. Nu ben ik druk met plannen voor 340 nieuwbouwwoningen in de buurt van Utrecht. Daar zijn architecten en een woningcorporatie bij betrokken. Maar ook duurzaamheidsexperts, zorginstellingen en kwartiermakers. In het kort: ik vertaal hun ideeën, wensen en eisen in gezamenlijk plan met een visie.

Hoe ben je op SPACE-S terecht gekomen?

Na avonturen in Antwerpen en Barcelona zocht ik twee jaar geleden een huurwoning in Eindhoven. Een bevriende ontwerper bracht me in contact met de juiste mensen bij SPACE-S.

Twan Hofman

Intussen is er veel gebeurd: vorig jaar had ik een soort tussenjaar waarin ik samen met een vriendin pop-up Wall Street runde. Ook ben ik begonnen met radio maken: zo ben ik vast teamlid van Rararadio en maak ik cultuuritems voor de podcasts van Radio Kras. Begin dit jaar besloot ik me trouwens ook weer op communicatie en tekst te storten. Dat begint weer aardig ‘fulltime’ te worden. Mocht je tekst nodig hebben: klop gerust aan, ik vind het leuk om met nieuwe mensen kennis te maken en hun ideeën te leren kennen.

Al met al was het even wennen hier, maar ik vind SPACE-S nu een fijne plek om te wonen. Het is een prima uitvalbasis richting stad, park en de rest van de wereld. Met leuke mensen om me heen, en verder alles wat ik nodig heb binnen bereik. Hoewel: wat ik hier nog wel mis op Strijp-S is een goede supermarkt. En voldoende prullenbaken rondom het complex.

Interview door Tejo Verdonschot

Buurman Twan Hofman woont in Blok 3. Kan jij weleens een goeie copywriter gebruiken of wil je meer weten over zijn andere projecten? Neem dan eens contact met hem op via https://www.thofman.online/. Rararadio kun je trouwens hier beluisteren.

1 gedachte over “Buurman Twan Hofman”

  1. Klinkt inderdaad een leuke plek om te wonen. Ik vond het een leuke blog om te lezen. Prima idee om de ervaring van bewoners te delen, zodat lezers een beeld krijgen.

Reacties zijn gesloten.