SPACE-S genomineerd voor Dirk Roosenburgprijs!

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Wauw! SPACE-S is genomineerd voor de Dirk Roosenburgprijs 2017, een Eindhovense architectuurprijs! Daar zijn we enorm trots op. Want jij als bewoner denkt al vanaf het begin mee over het ontwerp, de gezamenlijke ruimtes, de woningtypes en de plattegronden. Met een prachtig resultaat. Als jij vindt dat SPACE-S moet winnen, kun je nu stemmen!

Stemmen voor de publieksprijs

Naast de prijs van de vakjury is er een publieksprijs. En daar kun jij je stem op uitbrengen! De stembussen zijn open tot 26 oktober, 17.00 uur.
[/av_textblock]

[av_button label=’Stem nu!’ link=’manually,https://www.eindhoven.nl/stemformulier-architectuurprijs-2017 ‘ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’left’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
De winnaar wordt bekend gemaakt op 27 oktober, aan het einde van de Dutch Design Week.
[/av_textblock]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

[/av_textblock]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Samen met bewoners ontworpen

De actieve rol van de bewoners bij SPACE-S viel de nominatiecommissie op. En leverde ons deze nominatie op. Een stukje uit het nominatierapport:

“De vernieuwende ontwerpbenadering van de opdrachtgever en betrokken partijen is de belangrijkste reden voor de nominatiecommissie om dit project te nomineren. SPACE-S onderscheidt namelijk door een bottom-up aanpak, vanaf het prille begin, die heeft geresulteerd de vorming van een woon- en leefgemeenschap nog voordat het plan is opgeleverd. Hierdoor is het concept breed gedragen door de ruim 400 toekomstige bewoners van SPACE-S.”

Ook de mix van woningtypes en de gezamenlijke binnen- en buitenruimtes staan in het rapport.
[/av_textblock]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

[/av_textblock]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Andere nominaties

  • Renovatie Philipsdorp (ook van Woonbedrijf)
  • Studentenflat Aurora (ook van Woonbedrijf/ Vestide)
  • Vervangende nieuwbouw Airey-flats (ook van Woonbedrijf)
  • Nieuw kantoor Woonbedrijf
  • Herontwikkeling Pompgebouw TAQ op Strijp-T
  • Herontwikkeling en nieuwbouw Sint Lucas
  • Transformatie Philips Lighting Mathildelaan
  • Caspar’s Garden House
  • Transformatie Pomphuis RAG tot woningen, Strijp-R

Over de Dirk Roosenburgprijs

Eens per twee jaar reikt gemeente Eindhoven deze architectuurprijs uit aan een inspirerend bouwproject in Eindhoven. Het Architectuurcentrum Eindhoven organiseert de prijsuitreiking. De gemeente wil met deze prijs de kwaliteit van de gebouwde omgeving bevorderen, door middel van openbare discussie.
[/av_textblock]

[av_hr class=’default’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′]

[av_social_share title=’Deel dit stuk’ style=” buttons=” share_facebook=” share_twitter=” share_pinterest=” share_gplus=” share_reddit=” share_linkedin=” share_tumblr=” share_vk=” share_mail=”][/av_social_share]

[av_comments_list]