SPACE-S wint Dirk Roosenburgprijs 2017

Yes! SPACE-S heeft op 27 oktober de Dirk Roosenburgprijs gewonnen! We zijn enorm trots op deze prijs. Maar vooral de bewoners mogen trots zijn. Zij werken al vanaf het begin mee aan het DNA, het ontwerp, de woningen en het samen leven op SPACE-S. En met succes, laat deze prijs maar weer eens zien!

Voorbeeld van co-creatie

SPACE-S is hét voorbeeld van co-creatie, waar bewoners vanaf 0 een bepalende stem kregen. Zij dachten mee over alle onderwerpen, van architectuur tot beheer. Zonder over de grenzen van tijd en budget te gaan, maakten we samen met bewoners deze mooie buurt met 402 woningen.

Met als resultaat: mooie en verschillende gebouwen, groene hofjes en daktuinen, een grote variatie aan woningtypes, gezamenlijke binnenruimtes én een heel betrokken groep bewoners.

Vakjury Dirk Roosenburgprijs

We vinden het heel bijzonder dat juist deze buurt de prijs wint. Of eigenlijk is het heel logisch, want SPACE-S is echt van bewoners zelf. De vakjury prees de architectuur van SPACE-S én de co-creatie met bewoners.

Ook vindt de jury dat SPACE-S laat zien hoe de rol van de architect en stedenbouwkundige verandert. Die werken steeds meer samen met de bewoners.

Philipsdorp wint publieksprijs

We feliciteren ook de buren van SPACE-S! De renovatie van Philipsdorp, ook een buurt van Woonbedrijf, won de publieksprijs. De prijsuitreiking was een feestje voor Strijp dus!

Over de Dirk Roosenburgprijs

Eens per twee jaar reikt gemeente Eindhoven deze architectuurprijs uit aan een inspirerend bouwproject in Eindhoven. Het Architectuurcentrum Eindhoven organiseert de prijsuitreiking. De gemeente wil met deze prijs de kwaliteit van de gebouwde omgeving bevorderen, door middel van openbare discussie.

Eerdere prijzen SPACE-S

In 2014 won SPACE-S al de Vanenburg Corporatie Award.
In 2016 kreeg SPACE-S een eervolle vermelding voor de European Responsible Housing Awards.