Deze twee kartrekkers maken Space-S nog mooier en beter

Wie trekken eigenlijk de kar op Space-S? Tijd om twee nieuwe gezichten aan het woord te laten. Sinds kort draagt de een zorg voor de daktuin op Blok 4 en werkt de ander aan het soepel laten verlopen van verhuizingen.

Carolien (23), kartrekker Workspace Groen

‘Ik studeer aan de TU/e en zit bij een studentenvereniging. Maar na een dag lang studeren vind ik het fijn om mijn agressie te botvieren op het onkruid in deze daktuin, haha. Dat doe ik één keer per week.’

‘Deze tomatenplant is de trots van de daktuin. Functionele planten waar groenten en kruiden aan groeien, daar heeft iedereen wat aan. Die wil ik hier meer gaan neerzetten, vooral vooraan.’

‘Het doel is om deze tuin meer van iedereen te maken. Dat iedereen een kleine bijdrage levert en niet een aantal personen een grote. Je kan aan onze appgroep deelnemen door de QR-code te scannen!’

‘Vorig jaar herfst ben ik bij Workspace Groen gekomen. Nu leer ik veel bij over buitenplanten, ik wist al veel over binnenplanten. Mijn studio is een Urban Jungle, helemaal vol met planten. Ik heb nu zelfs vakjes aan de muur waarin ik verticaal kan tuinieren. Er staat een philodendron die tot de helft van de kamer komt, die kan ik bijna om mijn lamp wikkelen.’

‘Ik heb genoeg ideeën voor Groen. Bewoners zouden bijvoorbeeld een plantenbak kunnen adopteren. En beneden in Blok 4 zou ik graag een stekjeshoek maken, waar je stekjes kunt ruilen met andere bewoners.’

Zep (22), kartrekker Workspace Samen Leven

‘Eerst werkte ik mee aan Workspace Communicatie, maar ik ben al snel overgestapt naar Samen Leven. Dat clubje is de laatste tijd opnieuw gevormd en nu ben ik het aanspreekpunt geworden.’

‘Opzeggingen en verhuizingen verwerken kosten veel tijd. Nu maken we de advertenties van vrijgekomen woningen nog handmatig, maar we zijn bezig dat te automatiseren via een softwaresysteem. Dan kunnen we de advertenties automatisch laten invullen en verlopen de verhuizingen veel makkelijker.’

© Rufus de Vries

‘We denken ook aan het beter verwelkomen van nieuwe bewoners. Zo zouden we ze een uitgebreide rondleiding door de verschillende gebouwen kunnen geven en ze mee kunnen nemen naar een eerste acitiviteit. Zodat ze Space-S en hun buren goed leren kennen. Wat mij ook grappig lijkt, als single, zou een Space-S Datingactiviteit zijn. Maar dat laat ik verder aan Workspace Activiteiten, haha.’

‘Ik ben hier komen wonen toen ik studeerde aan de TU/e, maar daar ben ik mee gestopt. Nu doe ik van alles. Voor de lol heb ik een platform genaamd Picci ontwikkeld, een soort datumprikker. Ondertussen werk ik zelf ook aan een idee voor een ander platform.’

‘Het liefst produceer ik muziek. Ik speel allerlei instrumenten zelf in, soms doe ik ook de vocalen. Het is een soort lichte House-muziek, zoals Kygo maakt. Mijn buren hebben nog niet geklaagd. Als iemand van Space-S eens samen muziek wil maken, dan hoor ik het wel!’